SPECIFIKACE VÝROBKU (SV 15)

SPECIFIKACE VÝROBKU (SV)

SV 15

  Název výrobku:

ŽITNÁ TRHANKA

Číslo výtisku:
Nahrazuje: –
Číslo PN :
Zpracoval Podpis: Schválil za mlýn: Zpracoval
 funkce  Datum:  funkce  funkce

 

Identifikace výrobku
Tržní druh Obchodní název výrobku Zařazení dle vyhlášky zákona o potravinách č.110/97Sb. Jiná označení
Žitná trhanka Žitná trhanka
Charakteristika výrobku
Popis výrobku Účel (Cílový trh) Způsob použití Trvanlivost
Mlýnský výrobek z vyčištěného a oloupaného žitného zrna, získaného šetrným drcením. Surovina pro výrobu pekárenských výrobků Určeno k další tepelné úpravě.Výrobek obsahuje lepek. 4 měsíceod data výroby
Jakostní parametry výrobku
Smyslové požadavky Fyzikálně chemické požadavky
Barva Šedohnědá Vlhkost, % nejvýše 15,0 ČSN 560512
Vůně typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu Popel v  suš., % nejméně 1,90 ČSN 560512
Chuť typická moučná chuť, bez   nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti Podíl nedrcených zrn, % nejméně.3,0 ČSN 560512
Škůdci bez přítomnosti škůdců v jakémkoli stádiu
ZDRAVOTNÍ   NEZÁVADNOST
Mikrobiologické požadavkyvyhovují Nařízení č.2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích na potraviny (ve znění pozdějších předpisů) Chemické požadavky : vyhovují   Nařízení č.1881/2006, stanoví limity kontaminujících látek a Nařízení ES č.396/2005, stanoví maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech
PRUMĚRNÉ VÝŽIVOVÉ HODNOTY   ( ve 100 g výrobku)
Energetická hodnota 1474 KJ Bílkoviny 9,6 g
Sacharidy 73,6 g
Tuky 1,6 g
BALENÍ A DODÁVÁNÍ
Typ balení Podmínky balení a dodáváníPřeprava i obaly splňují veškeré hygienické požadavky pro potraviny.
pytlované Hmotnost balení:Pytle uzavřené šitím , lepením nebo se používají ventilové pytle.
spotřebitelské balení Hmotnost balení:Skupinovém balení po … kusech, dodávané na paletách … kg balené v  ……
PODMÍNKY SKLADOVÁNÍ
Výrobky se skladují u dodavatele i zákazníka :

  • v suchých a čistých prostorech, dobře větratelných, relativní vlhkost maximálně   75 %.
ZNAČENÍ VÝROBKU
Výrobky jsou označeny na spotř. balení, na pytlích nebo u bezobalové přepravy na průvodních dokladech   následovně:

  • název druhu, skupiny nebo podskupiny potraviny (+ případně obchodní název výrobku)
  • obchodní jméno   výrobce a jeho adresa
  • hmotnost
  • datum minimální trvanlivosti
  • pouze spotřebitelské balení:údaj o způsobu skladování (v suchých a čistých skladech s relativní vlhkostí max.75%)
  • pouze spotřebitelské balení: EAN kód
  • pouze spotřebitelské balení: údaj o složení (žito, výrobek obsahuje lepek) a výživové (nutriční) hodnotě
  • symbol znehodnocení obalu
  • symbol materiálové identifikace
PRŮVODNÍ DOKLADY O VÝROBKU
Typ dokladu způsob předání
Faktura dodací list řidič s dodávkou
Certifikát jakosti (na vyžádání) řidič s dodávkou